OPPHOLD PÅ BEITOSTØLEN HELSESPORTSSENTER?

Beitostølen Helsesportssenter gir tilbud til barn og unge med funksjonsnedsettelser. Da det nå har blitt veldig vanskelig å få «prader willis-kurs» på Frambu ser vi nå på andre muligheter for å kunne treffes.

Beitostølen gir tilbud til aldersgruppen 5 til 17 år, så det er denne gruppa vi primært tenker at kan benytte sjansen til å søke seg inn til et felles opphold her. Margrethe har vært i kontakt med Beitostølen, og de ser fordelen med at vi er flere som kommer sammen og vil gjerne legge til rette for det.

Et felles opphold gir oss en unik mulighet til å bli kjent oss foreldre imellom, og ikke minst barna våre vil ha stor glede av å møte andre med samme utfordringer. De vil skape vennskap som varer!

Formålet med oppholdet vil være å øke aktivitetsnivået generelt, og målet er at barnet/ungdommen oppnår økt aktivitet og deltakelse i lokalmiljøet etter endt opphold. Beitostølen gir muligheter for å prøve ut mange aktiviteter uavhengig av årstid. Det er ventetid på opphold, så det er usikkert når et evt opphold blir gjennomført.

Det er fastlege som skal sende søknad til inntakskontor i ditt helseforetak. Dette står greit forklart på Beitostølens nettsider. For at vi skal bli tatt inn til vurdering samtidig ber vi om at hver enkelt søker via egen fastlege innen 01.04.19.  

På søknaden må det bemerkes at det søkes inn til opphold sammen med andre med samme diagnose/pws, og at søknadene kommer fra alle deler av landet.

Her må altså hver enkelt sørge for egen søknad, dette er ikke et opplegg i regi av verken Frambu eller Landsforeningen for Prader Willis syndrom.

https://www.bhss.no/ finner du mye god informasjon!

Oppholdet er på tre uker. Det gis skoletilbud underveis. Hvert barn/ungdom må ha med egen ledsager. Denne kan få dekket tapt arbeidsinntekt via søknad hos NAV.

Høres dette interessant ut? Det hadde vært spennende å høre hva dere tenker om dette, kontakt meg gjerne. Jeg vil fungere som en kontaktperson i forhold til dette opplegget på vegne av Landsforeningen for Prader Willis syndrom. (Det er likevel viktig å bemerke at her gjelder individuelle søknader, som nevnt over.)

Sees på Beitostølen?!

Vennlig hilsen

Margrethe Stendahl

Mobil:     997 12 627
E-post:   Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.